Seven Racing Logo

"Livet er for kort - til kedelig sport..."

#sevenracingdk

Hvordan forløber en raceweekend?

En normal løbsweekend starter for de fleste om fredagen, hvor portene til banen åbnes. Når man ankommer til banen, henvender man sig til billetkontoret, hvor der vil blive udleveret løbspapir og tilmeldings papirerne til weekenden, hvorefter man kan køre ind til paddocken og begynde, at pakke ud.

Når man har pakket sin bil af traileren, kan man komme gennem teknisk kontrol. ​Teknisk kontrol​ er et sikkerhedstjek af bilen og dens udstyr. Når bilen er godkendt, kan man komme til ​Licenskontrol​, som er her du får udleveret den endelig godkendelse til deltagelse i løbsweekenden. Teknisk kontrol og licenskontrol, har ofte åbent for gennemgang fredag mellem de sene eftermiddagstimer og tidlige aftentimer og igen fra lørdag morgen til lørdag formiddag.

Lørdag morgen starter man med et​ Førermøde​, hvor løbsarrangørerne kommer med de sidste vigtige informationer for weekenden, som kan omhandle om alt fra ændringer i løbsformat, flagzoner, procedureændringer eller lignende. Derfor er der også mødepligt til førermøde. Ekstra førermøde kan forekomme søndag morgen. Lørdagen er efterfølgende fordelt mellem de forskellige deltagende klassers kørsel på banen.

Klassen køre fire gange fordelt over lørdag og søndag. ​En træning af 20 minutter​, ​en tidstagning af 20 minutter og to heats af 15 minutters varighed + 1 omgang​. Hvordan disse er placeret i tidsplanen, variere fra weekend til weekend, men man kan generelt forvente at træningen og tidstagningen ligger placeret om lørdagen og minimum et heat om søndagen. Begge heats starter med stående starter. Fra heat 1 til heat 2 byttes de 8 første.

OversigtHvad sker der mellem kørsler på banen?