Seven Racing Logo

"Livet er for kort - til kedelig sport..."

#sevenracingdk

Hvad er Seven Racing?

Seven Racing er en banesports klasse, der har været at finde i dansk motorsport siden omkring starten af årtusindeskiftet med et motto om, at leverer hæsblæsende action, til en overkommelig pris. Der køres her i moderne kitcar versioner, af den klassiske Lotus 7 - En letvægts bil med baghjulstræk og masser af sjov. De moderne versioner er opdateret med motorcykelmotorer, moderne racer-teknik, semi-slicks (trackday) dæk samt ikke mindst et princip om, at holde omkostninger og bilens vægt på et lavt niveau, for at holde køreglæden oppe og tiderne på banen nede. På mange henseender, er en Seven den ultimative køreoplevelse du kan opleve. Rå, hurtig og eftergivende.

0-100 km/t: 3,5 sekunder
Vægt/effekt forhold: 3,5 kg/pr. hk
Gennemsnitsvægt: 580 kg

Bilerne er bygget med henblik på at være billige og driftsikre biler. Et typisk budget for en Seven-køre ligger omkring de 50.000-60.000 kr.- alt inklusiv for en sæson. En helt basal sæson, kan budgetteres til 35-40.000 kr.-.

Banerekorder på niveau med meget dyrere klasser. Se mere under Baner

Der køres efter et reglementeret vægt/effekt-forhold, således alle biler er omtrent ens i performance. Klassen er funderet omkring en stærk klubånd med et stærkt fællesskab. Det er ikke atypisk, at se to konkurrerende kørere låne materiale eller værktøj af hinanden. Ligeledes bruges store dele af tiden mellem løbene med at sparke dæk og skrue bil med hinanden. Biler kan i øjeblikket fås brugt fra omtrent 70.000 kr.- og op efter.

OversigtHvor kan du møde Seven Racing?