Seven Racing Logo

"Livet er for kort - til kedelig sport..."

#sevenracingdk

Hvad sker der mellem kørsler på banen?

Foruden en masse sparken dæk (som der unægteligt skal til), bruger de fleste tiden mellem kørslerne på, at lave små justeringer på bilens setup og prøver at finde ud af, hvor på banen man kan hente mere ud af sig selv og bilen. Bilens setup er en samlet betegnelse for, hvordan bilen har greb i banen, hvilket man med små justeringer på eksempelvis støddæmpernes hårdhed, dækkets tiltning, dæktryk og meget andet kan ændre på. Her er det en god ide, kun at gøre en eller ganske få ting ad gangen.

Som ny i klassen eller ny i sporten, kan det anbefales at man fremfor og forsøge at ændre på bilens setup, lader bilen være en konstant faktor i ens kørsel, da man således kan vænne sig til bilen og ligeledes har nemmere ved at fokuserer på at forbedre sin egen kørsel. En god ide, kan her være at optage sin kørsel med et GoPro eller lignende action kamera, da det gør det nemmere at huske sin kørsel, samt sammenligne kørslerne med andres kørsler. Det kan også være en god ide, at prøve og gå banen rundt sammen med andre, mere erfarne kørere og høre, hvordan de kører banen rundt. Banen har åbent for gennemgang efter den sidste kørsel på banen er afsluttet og banen er ryddet både fredag, lørdag og søndag.

Som regel er dér, hvor man kan vinde og tabe allermest tid på en omgang, i svingene der leder ud på langsiderne, idet den tid, man taber eller vinder i svinget, tilnærmelsesvis kan ganges op med længden af langsiden. Når man starter med at vil perfektionere sine omgangstider, kan det derfor være en god ide at starte med de sving, der leder ud på de længste langsider. Del svinget op i små stykker og start med at have fokus på optimere dine linjer i svinget, udgangen af svinget og hvornår du går på gassen. At køre ræs, er altid en balancegang mellem greb og aggressivitet.

Det er en god ide, at få tjekket olieniveau, vandniveau, fyldt benzin på bilen og lave et løst gennemtjek af bilens tilstand efter hver kørsel.​ Har man eksempelvis hjulene af, kan man ligeså godt også få tjekket tilstanden på bremseklodser og skiver.

OversigtHvad skal jeg medbringe?