Seven Racing Logo

"Livet er for kort - til kedelig sport..."

#sevenracingdk

Personlig udrustning

For at kunne køre racerbil, er det obligatorisk at benytte sig af hjelm, brandhæmmende balaclava/hjelmhue, undertøj, sokker, køredragt, handsker, sko og ikke mindst en HANS (head & neck support device). Du kan læse mere om, hvilke godkendelser de forskellige dele af den personlige udrustning skal have, for at være godkendte til ræs her (DASU reglement 2, tillæg 10): ​www.dasu.dk/media/33521/tillaeg-10-personlig-udrustning-2018.pdf

Hvis du roder reglementet igennem, kan det godt forekomme en smule overvældende, med mange detaljer man skal holde styr på, men når du handler sikkerhedsudstyr, har forhandlerne af denne slags udstyr, gjort forarbejdet for dig. De inddeler oftest deres produktgrupper efter, om den personlige udrustning er godkendt til baneræs eller ej. Er du i tvivl, er de også behjælpsomme med at finde det rigtige til netop dig. Din personlige udrustning tjekkes for godkendelser og slid ved hver løbsweekend under teknisk kontrol, så spørg hellere en gang for meget end for lidt.

Mange forhandlere har også decideret ​startpakker​, som gør det let og overskueligt at handle sikkerhedsudstyr. Her er der også tit noget at spare, i forhold til selv at sammensætte en pakke. Fancy dragte og hjelme, der får dig til at se smart ud, gør dig ikke hurtigere på banen, men sikkerhedsudstyr er en investering i din egen sikkerhed i tilfælde af et absolut nødstilfælde, og man bør derfor vælge det rigtige til ens behov. Eksempelvis er en Seven en åben bil og en full-face (lukket) hjelm (der dækker hele ansigtet) er derfor en medfølge.

Links til de hyppigst brugte forhandlere indenfor racer udstyr og personligt udstyr.

OversigtLicens