Seven Racing Logo

"Livet er for kort, til kedelig sport..."

#sevenracingdk

Jyllandsringens GP Danmark 2018

Oprettet: Mandag d. 27. August 2018

...sikken voldsom trængsel og alarm…og det allerede i august...

Jyllandsringen har gennem årene regelmæssigt lagt asfalt til race af fineste klasse fra de små, vævre, lynhurtige Super Seven racere. Efter nogle magre år med få deltagere kunne vi i år glæde os over 20 tilmeldte biler, heraf 5 fra broderfolket i Norge.

Om det er myseost, tørret klipfisk eller den friske Norske fjeldluft der er årsagen skal jeg lade usagt, men et faktum er det, at danskere i Super Seven Race ofte får klø af gutterne fra Norge. Sådan har det været i årevis, men måske 2018 ville blive et vendepunkt? Viljen manglede i hvert fald ikke, og danskerne stillede op i stærkeste formation med den danske mester Steffen Hansen i spidsen, godt suppleret af cremen af danske kørere, bl.a. Carsten Lauridsen, der i øvrigt blev opereret for en diskusprolaps onsdag, kørte træning fredag og løb både lørdag og søndag…!! En sej Jyde, en ægte jernmand.

Træningen fredag eftermiddag gav et varsel om styrkeforholdet. Ikke uventet satte Alf Marius Loe Sandberg fra Norge hurtigste tid efterfulgt af landsmanden Daniel Gustav Raastad. Hurtigste dansker var Steffen Hansen, blot 13/100 sek. efter Raastad.

Ved kvalifikationen blev der byttet om på rækkefølgen. Steffen viste klasse og besatte andenpladsen, blot slået af suveræne Sandberg med godt 3/10 sek. Christian Sørensen, i Arion, klemte sig ind på tredjepladsen og Raastad måtte tage til takke med fjerdebedste tid. To danskere blandt de fire første…det er vi ikke vandt til, men vi kan godt vænne os til det.

Steffen fik en kanon start ved første heat lørdag eftermiddag og lagde sig straks i spidsen skarpt forfulgt at Sandberg. De to fik hurtigt opbygget et lille forspring til de øvrige, og publikum blev vidne til en flot opvisning i angreb og forsvar på en racerbane. En ”bette” kørerfejl fra Steffen blev prompte udnyttet af Sandberg, der gled forbi og holdt førstepladsen til det ternede flag. I jagten på Sandberg måtte Steffen sætte heatets hurtigste tid med 1:13:652.

Carsten ”jernmand” Lauridsen besatte tredjepladsen efter indædte kampe med Christian Sørensen, Nicolai Bjerre og Lars Henriksen. Deres kampe var heatets højdepunkt og fik publikum til at juble og klappe. Det var race når det er mest seværdigt og god reklame for den sjoveste racerklasse i kongeriget.

Ved andet heat søndag eftermiddag var der, som sædvanligt, byttet om på startrækkefølgen og Nicolaj Hansson startede forrest. Bag sig havde han et felt, der bare ville frem, og flere havde et regnskab fra første heat, der skulle gøres op. Stakkels Nicolaj…men… han fik en fantastisk start og lagde sig i spidsen, kæmpede bravt og forsvarede sig med alle midler. Det blev dog en stakket frist. Efter en stund blev presset for stort, og han gled ned på sjettepladsen, men så afgjort med æren i behold.

Sandberg endte desværre i sandkassen for enden af langsiden, da speederkablet satte sig fast. Ærgerligt for både ham og publikum der havde set frem til duellen mellem ham og Steffen. For Steffen blev det et ensomt løb i spidsen. Bag ham fortsatte krigen fra første heat. ”Jernmanden” var omringet af hidsige konkurrenter, og der blev kæmpet i en grad, så man konstant var spændt på at se hvem der havde overhalet hvem, når de dukkede op efter blinde vinkler. Længe så Carsten ”jernmand” ud til at vinde slaget, men en ”bette” kørerfejl sendte ham ned på ottendepladsen. Lars Henriksen og Nicolai Bjerre havnede undervejs ude i naturen og udgik. Troels Christiansen var ved at blive revet med, men klarede frisag ved at inddrage græsarealet til racerbane. Det blev kort og godt et dramatisk heat, men ved det ternede flag var Steffen Hansen forrest, Christian Sørensen på andenpladsen og evigt-unge Sigve Hansen fra Norge på tredjepladsen. To danskere i top tre! Nu ber’ jeg Dem fru Heilbundt.

Næste ”Super Seven Racing” løb finder sted på Ring Djursland 8-9. september, og det bliver samtidig afslutningen på 2018 sæsonen. Savner du spænding i hverdagen? Så kom til Ring Djursland og hep på kongerigest sjoveste racerklasse. Vi ses...

Hans Ryser